söndag 17 augusti 2014

Korvstoppning

 Fredagsmys!

Ja, det bestod i att göra korv.
Det var faktiskt första gången jag gjorde korv. Var ju rätt kul. Mats skulle röka kött och fisk på lördag och ville prova röka korv också. Så det här får vi nog testa fler gånger. Den här gången blev det älgkorv med vitlök, massor av kryddor och röd och grön färsk peppar.

2 kommentarer:

  1. Kul, det har jag alltid velat testa. Hur svårt var det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Själva stoppningen var hur lätt som helst. Det svåra är nog att få till en bra smet så den blir god. Eftersom Mats ville röka korvarna så hade han nog tänkt sig att den skulle vara klar, bara att ta fram och skära av. Men den kändes för rå för det så vi provade att steka den. Då var den jättegod smakade ungefär som isterband eftersom den fått röksmak.
      Så jag tycker verkligen du ska prova det var riktigt roligt.
      Lycka till

      Radera