tisdag 30 april 2013

Fotosten


Hej hej 
det var någon dag sen sist, jobbar på med lite olika projekt men inget som är klart än. 
JOO det är det ju,
har ju gjort en sten på ett litet underverk =) 

Så himla kul att få göra fotostenar och tänk att få göra på ett underverk som ingen har fått träffa än <3 
Vilken ära! Tusen tack för det och jag önskar er all lycka med lilla "killen" <3 


Made with Love <3 

De vackraste saker i livet kan man inte se eller ta på 
De finns i ditt hjärta

17 kommentarer:

  1. Hej!
    Är bara allmänt nyfiken, hur gör man en sådan sten? är det ett "vanligt" fototryck ?

    SvaraRadera
  2. Hej Elin
    Jag skriver ut bilden på vanligt papper som jag sen limmar fast.
    Hälsningar
    Sara

    SvaraRadera
  3. Hej, men när man limmat fast bilden på stenen täcker man stenen/bilden med något? och vad använder man för lim
    // nyfiken

    SvaraRadera
  4. Hej hej =)
    Ja, jag använder decoupagelim när jag limmar fast bilden och samma lim över bilden och även runt hela stenen om jag målat den. Det limmet är både lim och lack. Så då får man en tålig yta på både bilden och stenen så att inte färgen släpper. Jag brukar lacka några ggr.
    Ha de gott och nyfiken kommer man långt på =)
    Sara

    SvaraRadera
  5. Var köper man dessa stenar? Har letat som en tok =(

    SvaraRadera
  6. Leta runt på alla möjliga byggvaruhandlare. Men jag håller med dig. Jag hittade först bara dom som har som fyrkanter som sticker ut på sidan och de blev inte så fint tycker jag. Men några har jag hittat på XL Bygg där jag bor så testa det.
    Lycka till

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så hemskt mycket för infon =) Inte många som delar med sig av den =)

      Radera
  7. Älskar att pyssla och vill gärna lära mig att göra fotostenar. Vilken slags skrivare måste man ha ? vilket slags papper använder man ?osv. Mvh Petra

    SvaraRadera
  8. Hej Petra
    Det är bäst att ha en laser men det kan även gå med en bläckstråle. Jag kan ibland använda en bläck om jag gör bara texten. Då kan man spraya med hårspray för att inte färgen ska släppa. Men man ska vara noga och inte dra med penseln för många gånger fram och tillbaka för då kladdar färgen ut. Jag andvänder vanligt skriv papper eller ibland lite tunnare då jag tycker det är lite för spännande att skriva ut på servetter.
    Hoppas du fått svar på dina frågor annars hör du bara av dej igen så ska jag försöka svara. Och det är ju lite olika hur man gör men det är så jag gör ialla fall.
    Hälsningar
    Sara

    SvaraRadera
  9. Tack snälla Sara :) Har köpt en sten av en som tillverkar dom och man kan inte se någon kant av nått papper allt därför jag undrar vad man använde. Har beställt hem lim och lack och ska försöka mig på en sten snart :) Har du några tips på bra fotoprogram ? Mvh Petra

    SvaraRadera
  10. Har provat göra stenar med text det är jättekul :) men har inte fått in snitsen helt då man ser servettkonturerna lite på stenen :/ har målat stenen är kritvit och tror servetten gulnar lite av lacken och därför det syns :/ eller ? Några tips ? Mvh Petra

    SvaraRadera
  11. Ja, det kan vara så att servetten gulnar av vissa lacker. Jag brukar köpa den som är matt för att det ska bli så naturligt som möjligt. Men då använder ju jag vitt papper och målar stenen vit. Har jag en servett som är lite gulare när jag gör med servetter så försöker jag att måla stenen lite gulare om jag inte vill att det ska synas någon kant. Men det är bara att prova och prova och leka sig fram.
    Så ha en kul hobbydag
    Sara

    SvaraRadera
  12. Glömde svara på din fråga om dataprogram. Men tyvärr är jag kass på data så jag hämtar bara texten från word. Men har tänkt att jag skulle fixa nåt bra program.
    Lycka till
    Sara

    SvaraRadera
  13. Hei!
    Jeg lurte på om det er mulig å gjøre dette på lerret? Har dessverre ikke tilgang på noen stener der hvor jeg er nå, men lerret får jeg tak i. Har du prøvd decoupagelim på lerret?

    SvaraRadera
  14. Hej
    Jag tror du menar lera, och jag har inte provat. Men det ska ju gå bra att göra på taktegel så absolut att det går även på lera. Om det inte är det så skriv igen så ska vi försöka lösa din fråga.
    Lycka till
    Sara

    SvaraRadera
  15. Hej. Vilken laser skrivare använder du? :)

    SvaraRadera
  16. Hej Tina
    Sorry för sent svar men jag har varit dålig på att göra inlägg här inför och under julen. Men svaret på din fråga är jag har en Sharp. Men jag brukar även använda bläck på texten så det kan gå det med.
    Lycka till

    SvaraRadera